Què fem

El capítol català de la Internet Society (ISOC-CAT) està format per persones que altruistament volem ajudar a desenvolupar Internet en l'àmbit catalanoparlant, conscienciar i divulgar els processos que avui en dia amenacen la neutralitat de la xarxa, la privadesa de les dades personals i la seguretat dels usuaris d'Internet, participar en els processos que defineixen els protocols i les normatives de funcionament d'Internet, i seguir, denunciar i mirar de fer canviar les les pràctiques de les empreses i els estats que puguin portar a una Internet controlada i tancada.

Què fem:
  • Vam ser membres fundadors de l'Associació Puntcat, entitat que va demanar a ICANN el domini d'Internet .cat. Amb la desaparició de l'Associació i conversió en Fundació, ISOC-CAT va esdevenir patró de la Fundació puntCAT, sent el seu representant el  primer president (2005-2009).
  • A fi d'afavorir l'ús i el coneixement del domini .cat, des del 2007 oferim a tothom i mantenim un sistema de correu electrònic gratuït amb el domini .cat (josóc.cat). El servei que funciona sota Google applications i avui en dia té uns 500 usuaris, no es pot ampliar per les restriccions que avui en dia posa Google.
  • Membres fundadors d'EURALO (European Regional At-Large Organization), ISOC-CAT és una ALS (at-large-structure) reconeguda per ICANN des del 2004 i com a tal participem en les reunions d'aquest grup representant dels usuaris d'Internet, podent influir en la definició de les polítiques i processos del DNS i escollir i nomenar membres del Consell d'ICANN.
  • ISOC ofereix beques per assistir a les reunions de la IETF (Internet Engineering Task-Force), cursos de formació en Governança d'Internet i d'altres. Com a membre d'ISOC-CAT els pots demanar.
  • Ajudem a divulgar els canvis tècnics a Internet, com per exemple col·laborant en la traducció al català del llibre IPv6 per a tothom.
  • Organitzem trobades, presentacions i reunions per estar informats i conèixer-nos.
 
ISOC-CAT és a la teva disposició. Participa, proposa i lidera els projectes que creguis millor poden encaixar entre els principis d'ISOC i el que t'agradaria fer.