L’operació Catalunya sense vergonya, o els pocavergonyes de l’operació Catalunya


La censura que aquests dies està imposant l’Estat Espanyol als mitjans de comunicació, als serveis de correus, a les impremtes, a les operadores de telecomunicacions, als proveïdors d’Internet o a la Fundació puntCAT entre altres, en contra de la difusió d’informació relativa al referèndum d’independència de Catalunya, representa un atac frontal als drets fonamentals de llibertat d’expressió i llibertat d’informació, que són la base de la democràcia.

Aquests atacs ho són també als valors i principis propis d’ISOC. És per això que denunciem el tancament de les webs referendum.cat, ref1oct.cat i garanties.cat i el bloqueig que operadores com Telefónica i Vodafone fan als seus usuaris per l’accés a rèpliques d’aquestes webs allotjades fora del territori espanyol* com ref1oct.eu.

Just el dia en que celebrem el nostre 25è aniversari, des del Capítol Català ens mantenim més compromesos que mai amb la llibertat de la xarxa com una eina imprescindible per una societat que vol ciutadans lliures.

Magí Lluch-Ariet
President d’ISOC-CAT
____________________________________

* El bloqueig a les rèpliques de les webs que estan allotjades en servidors fora de l’estat espanyol es pot esquivar utilitzant servidors proxy com kproxy.com o proxysite.com